U bent hier: Home  »  Over ons

Over Het Veranderhuis

Bouwjaar 1906 als ontwerp van de Amsterdamse architect D. van Oort Hzn. De opdracht voor de bouw kwam van hoogleraar C.A. Lamping. De aannemer Meerdink kreeg de opdracht tot bouw voor het bedrag van fl. 17117,-.  De naam “Otium” betekent vrede of rust en is tevens een afleiding van de Latijnse uitdrukking: “otium in dignitate” (rust met waardigheid). Deze uitdrukking wordt gebruikt voor gepensioneerde hoogleraren.

In de jaren 30 heeft de toenmalige burgemeester van Doorn, Van Der Hoop van Slochteren er nog gewoond.

In 1968 heeft de toenmalige eigenaar, H.A. Meyerink de villa verkocht aan de St. Gregorius stichting die er een dozijn fraters in ging huisvesten.

De fraters hadden echter wel een huishoudster nodig:

veranderhuis oud

De villa heeft ook altijd kamers te huur gehad zoals blijkt uit deze advertentie uit 1967.

frater huishoudsters

De villa heeft ook altijd kamers te huur gehad zoals blijkt uit deze advertentie uit 1967.

tehuur

 

Van 1985 tot en met 1989 verstoorde DOOR Training & Coaching de rust door hier haar eerste trainingscentrum te vestigen.

De huiscateraar van DOOR®  nam het pand in 1990 over om ingrijpende veranderingen door te voeren: de zolder kreeg een plat dak waardoor een extra etage ontstond. De huiscateraar, Carberry Catering opende eerst een restaurant op de begane grond en ging later over tot het verhuren aan het selectiebureau GITP.

Eind 2005 maakte DOOR Training & Coaching de cirkel rond door het pand terug te kopen en hier het Veranderhuis van te maken.

Als u nu in Doorn voor de deur van het Veranderhuis staat, ziet u een fraai maar ook gebruikelijk landhuis. Eenmaal binnen, verandert er met de klassieke majestueuze houten trap omgeven door een bijpassende hal, maar weinig. Ook alle deuren zijn van dezelfde vorige-eeuw-stijl. Maar dat verandert zodra u aan een deurknop draait. U stapt zo een nieuwe wereld in. Alles verandert. Het beeld, het geluid en soms zelfs de lucht. En tijdens de praktijktrainingsdagen verandert u mee. Elke kamer in het Veranderhuis speelt een eigen unieke rol in dit ‘theater van de verandering’. Iedere kamer is er anders. Iedere kamer heeft een boodschap. Het hele Veranderhuis draagt in alle hoeken en gaten uit: ‘Veranderen is leuk!

Begin uw anders denken hier

Het Veranderhuis
IJskelderlaan 1
3941 HS Doorn
Provincie Utrecht

Stel direct uw vraag

Vul uw gegevens in en binnen 24 uur wordt contact met u opgenomen

“Geef meer cachet aan uw vergadering of verandertraject en kies voor de inspirerende en uitdagende omgeving van het Veranderhuis!”

Copyright Het Veranderhuis 2015 - 2018 Disclaimer
Design & development by: Active Vision & Timeless Design
U kunt ons bereiken op:
+31 (0)343 49 94 25
Bellen via PC/Toestel     -     Sluiten